Családi társasjátékok otthonra

2019.03.25 11:02

Családi társasjátékok otthon, amik összehoznak kicsiket és nagyokat

 

A családi fészek az a hely, ahol a világ zajától, bajától kiszakadva teremthetünk nyugodt körülményeket, vidámságot, örömet. Persze ez nem azt jelenti, hogy a lakásunkba lépve egy csoda világban minden bajunk elillan, de olyan napokon, amikor a pihenés lép előtérbe, tervezzünk közös elfoglaltságot a családtagokkal. Erre tökéletesek például a társasjátékok, amiket bármikor játszhatunk otthon.

Családi társasjátékok otthonra.

Manapság a társadalmi elvárások olyan pörgő életmódot hoztak az emberek életébe, hogy nagyon sokszor teljesen elfelejtünk tudatosan lassítani. Legtöbbször akkor kapunk észbe, amikor már késő. Valamilyen betegség kapcsán szoktunk azon elgondolkodni, miről is kellene szólnia az életünknek. Érdemes ezt már akkor megtenni, amikor még minden rendben van, és problémamentesen van lehetőségünk változtatni a rutinon.

Erre egy okos és szórakoztató megoldás lehet a társasjáték

Játék, ajándék áruházunk online kínálatában és személyesen a boltunkban is sokféle társasjátékot kínálunk a családoknak. Természetesen társasjátékot bármilyen társaságban játszhatunk, de mi a mai blogban a családra kívánunk elsősorban koncentrálni.

Felejtse el a saját baját!

A családi összejövetelek nagyon jó alkalmak arra, hogy egymással is foglalkozzanak a családtagok. A hétköznapi rohanások közepette vannak olyan napok, amikor a gyerekek és a szülők még csak nem is találkoznak a beosztások, műszakok miatt.

Amikor végre van idő kicsit megállni, lehetőség adódik, hogy megbeszéljük a velünk történteket, érdeklődjünk a gyermekünk, társunk hétköznapjai iránt. Ez nagyon fontos, mert csak így lehet egységben működni úgy, hogy közben nem robotként élünk.

Játék közben erre van idő. Üljünk le kártyázni, ez is egyfajta társasjáték. A kicsikkel Fekete Pétert vagy színre színt játszhatunk, a nagyobb gyerekek már megtanulhatnak römit vagy kanasztát is játszani. A régi, klasszikus magyar és francia kártya mellett ma már rengeteg más típusú kártyapakli is kapható. Ilyen játék a Solo vagy az Uno, de ez még csak a jéghegy csúcsa.

Vonjuk be az idősebb korosztályt és a nagy családot is

Szervezhetjük szabadidőnket úgy, hogy a szűk családon kívül a többi rokont is megpróbáljuk bevonni a programba. A nagyszülők, nagynénik és nagybácsik, unokatesók is a nagy családhoz tartoznak, de ne feledkezzünk meg a keresztszülőkről sem. Kiveszőben a nagy családi összetartás és egy-egy ilyen tudatosan szervezett összejövetellel mindenképp jó példát mutatunk csemetéinknek, hogy felnőttként ők is fontosnak érezzék a legkisebb csoportos egységet, a családot.

Például végig lehet gondolni, melyik az a születés- vagy névnap, melynek közelében más családtagok hasonló évfordulója is van, s szervezhetünk közös ünneplést, melyen remek program a társasjáték.

Ki a fő szervező?

Jellemző dolog, hogy minden családban van valaki, aki ezeket az eseményeket leginkább számon tartja, és az ilyen ünnepi összejöveteleket meg szokta szervezni. Segítsünk neki ötletekkel, vegyünk részt a szervezésben.

Családi társasjátékok otthon, spontán

Törekedjünk arra, hogy heti szinten legyen idő egy gyors, örömteli, nevetős félórára. Bármekkorák a gyerekeink, egy lefekvés előtti gyors kártyaparti, vagy egy nem túl bonyolult társasjáték bele tud férni az időnkbe, és mindenképp meghozza jótékony hatását.

Nézzük meg a kínálatot

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy se szeri se száma a mai modern társasjátékoknak. Vannak komoly stratégiai vagy vicces tejszínhabot dobálós játékok, és a kettő között a választékban nincs határ. Hogy kinek melyik a kedvence, azt mindenki maga dönti el, de a legjobb, ha több különböző társasunk is van otthon, így minden alkalomra lesz olyan, ami tökéletes illik az aktuális hangulathoz.