Mi az ideális szülinapi ajándék egy 3 évesnek?

2019.04.05 11:28

Mi az ideális szülinapi ajándék egy 3 évesnek?

A harmadik életévüket betöltő gyerekek szivacsként szívnak magukba mindent a világból. Érdeklődésük végtelen, de mivel minden gyerek teljesen más személyiség, amikor szülinapi ajándékot választunk egy 3 évesnek, ezt mindenképp vegyük figyelembe.

Vannak tipikusan lányos vagy fiús ajándékok, bár nagyon élesen nem lehet elhatárolni ezeket, mert egy kislánynak is lehet venni kisautót, építőkockát vagy barkácsolós készletet is, illetve egy kisfiúnak is babát vagy fűzhető gyöngyöt, ha láthatóan az érdekli. Ebben az életkorban minden fejleszti a gyerekeket. Méghozzá tetőtől talpig. Készséget, képességet, személyiséget egyaránt.

Áruházunkban se szeri se száma azoknak a játékoknak, melyek nem a sarokban tárolt, egyszer használt darabok közé fognak kerülni, hanem hasznos kedvencei lehetnek a gyerkőcöknek.

Az ideális szülinapi ajándék egy 3 évesnek.

Használjuk a kezünket!

Sokféle gyurma létezik és hozzá rengeteg olyan forma, kiegészítő, mely segít megvalósítani a kis kezeknek a kitervelt csodákat. Figurákat, ételeket, tárgyakat formázhatnak meg a kicsik ezek segítségével, hogy apró világokat építhessenek belőlük egy asztalon. Erősödnek az ujjacskák, fejlődik a koordinációs készség, a szókincs, alap geometriai formákat tanulhatnak meg játékos formában.

Ilyen játék a gyöngyfűzés vagy az építőkocka is, melynek számtalan verziója létezik. A barkácsolós játékok is kedveltek a gyerekek körében.

 

Logikai, memóriafejlesztő játékok

Már a háromévesek is tudnak egyszerű kártyás játékokat játszani, ahol a lapokat nem kell kézben tartani, de mégis remek szórakozást nyújtanak. Velük tanulhatnak színeket, formákat, megtanulhatják “az egy pár” fogalmát, fejlődik a koncentrációs képességük és a játékszabályok sokféleségét is megismerik.

Az is fontos szempont, hogy megismerik magát a játékformát, és ha megszeretik, később is remek szórakozást nyújthat egészen 100 éves korukig.

 

Gyorsaságot és ügyességet fejlesztő szülinapi ajándékok 3 éveseknek

Versengeni remekül lehet mindenféle sporteszközzel. Legyen az a legegyszerűbb labda vagy ütős játék, de a gyerekek nagyon szeretik a rollert és a biciklit is. Közben megtanulják a saját korlátaikat is, ami nagyon fontos a testi épségük megőrzése érdekében. Soha nem lehet elég korán elkezdeni, mert a veszélyérzetet bizony meg kell tanulni.

Ebben a korban fiúknak, lányoknak egyaránt jó játék a baba, a babázás, s minden olyan játék, amely utánozza a felnőttek világát. Adjunk bátran a kezükbe ilyen játékokat, mert igazán jó móka eljátszani anyát, apát vagy az óvónénit, de a mentős bácsi, vagy a boltos néni is izgalmas szerepeket kínál.

A konyhás játékok az otthont is idézhetik, de vendégségbe menőset, éttermeset vagy épp piknikeset is lehet velük játszani. Ráadásul legtöbbjük vízálló, jól bírja a strapálást, így a szabadban is remek játéklehetőségeket biztosít.

 

Puzzle

A puzzle fantasztikus találmány. Egészen pici gyerkeknek már két darabos változatban is kapható, de a háromévesek már 10-12 darabosat is képesek összerakni. Először némi segítséggel, de egy kis gyakorlás után egyedül is. Hatalmas sikerélmény, amikor a darabokból végül összeáll egy egész kép.

 

Társasjátékok

Ez az az életkor, amikor még csak rövid időre lehet leültetni őket, mert alapvetően ez egy izgős mozgós korszak, de alapozni már most is lehet, például a sulira. Egyszerű ám, de szórakoztató móka a társasjáték, ne hagyjuk figyelmen kívül, amikor ajándékot választunk.