A legjobb stratégiai társasjátékok gyerekeknek

2019.04.09 16:01

A legjobb stratégiai társasjátékok gyerekeknek

A társasjátékok alapvetően sok képességet, készséget fejlesztenek, összehozzák az embereket, közös családi szórakozást nyújtanak. Közeledik a húsvét, a tavasz és a Húsvéti Nyúl mellett elérkezett a tavaszi szünet ideje is az iskolákban, lesz idő kipróbálni néhány izgalmas társasjátékot. Nézzünk meg, hogy melyek a legjobb stratégiai és egyéb szórakoztató társasjátékok gyerekeknek.

Stratégiai társasjáték gyerekeknek

Szabadulószoba junior társasjáték

A valódi szabadulószoba egy új, izgalmas kihívás, de leginkább felnőttek számára. Ha szeretnénk ennek gyerekek által játszható változatát kipróbálni, itt a remek lehetőség. Némi szomorúság érheti a lurkót, ha nem sikerül kiszabadulni, de ennél több baj nem eshet játék közben. A három rejtvény megfejtésével a bezárt gyerek kiszabadul és ezzel társai is a siker élményével gazdagodnak.

A Szabadulószoba junior társasjátékban a feladatok lépésről lépésre nehezebbek, valamint a jövőben lehetőség nyílik új feladatsorok megvásárlására is, hogy a játék sokáig élvezhető és izgalmas maradjon. Stratégiai játék, de emellett néha szerepet játszik egy kis szerencse is.

 

Orrvadászat

Igazán szórakoztató, és már 6 éves kortól ajánlott játék. Természetesen némi segítséggel a kisebb lurkók is élvezni fogják, mert a stratégiai szempont mellett mókás látványt nyújt a sokféle fizimiska. Különböző arcokat varázsol a játékosoknak, akiknek ki kell találni, milyen szájat kaptak az orruk alá. A stratégia abban is rejlik, hogy megtanuljunk okosan kérdezni, és kizárjuk azokat a “szájakat” amiket a játékostársak arcán látunk.

 

Santorini

Ez egy nagyon érdekes, speciális társasjáték, a gyerekek imádják, mert térben játszandó. Azaz tulajdonképpen építkezős játék. A játéktáblához görög épületkockák tartoznak, a hozzá kapcsolódó kártyákon pedig görög istenek szerepelnek, akik az építkezést némiképp bonyolítani hivatottak. A játéknak van alap verziója, de aki már belejött, annak az istenek keményebb csapatával is meg kell birkóznia.

A játék alapvetően 2-4 főre készült, de igazán élvezni két fővel lehet. Logikát és kézügyességet is fejleszt egyszerre.

 

Labirintus

Ez a játék töretlen népszerűségnek örvend már nagyon nagyon rég óta, de ez egyáltalán nem véletlen. A játék célja a kincs elérése, de ez nem ám egy sétagalopp. A játék nevében is benne van, hogy a kincset bizony egy labirintus rejti. Ha ez nem lenne elég kihívás, akkor azt is eláruljuk, hogy a labirintus útjai a játékosok által folyton változnak. Így aztán ember legyen a labirintusban, aki nem téved el, és végül rátalál a kincsre. A játék 2-4 fővel játszható, és garantáltan jó mókát ígér.

 

Monopoly: az egyik legjobb, klasszikus stratégiai társasjáték gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt

Erről a játékról garantáltan mindenki hallott már, az eredeti változatról biztosan. Azt inkább már serdülő kortól ajánljuk, de kisebb kalandoroknak kihívás lehet a Monopoly társasjáték másik változata. A Monopoly Gamer egy ismerős figurát tesz társunkká a játékban, Mariot és társait, Yoshy-t, Donkey Kongot és a Hercegnőt is. A többi figurát a Monopoly Gamer karaktercsomagokban találjuk meg.

 

Logikai és/vagy stratégiai, de mi a különbség?

A stratégia alapvetően a cselekvések hosszabb távra vetített, átgondolt terve, míg a logika matematikán, érvényes következtetéseken alapul. Ezt persze hosszasan ki lehetne fejteni, de ez az alapvető különbség. Azonban ha társasjátékról van szó, a bonyolult stratégiai játékokat alapvetően már felnőtteknek készítik. Tulajdonképpen úgy kombinálható a kettő, ha a logikai gondolkodást stratégiaként használjuk játék közben.

A felsorolt társasok mindegyike elérhető nálunk, nézzen szét kínálatunkban és válasszon a mókás, de kihívást is jelentő játékok közül.