Képességfejlesztő játékok kisiskolásoknak

2019.05.02 13:18

Képességfejlesztő játékok kisiskolásoknak

 Nem mindenki tanul egyformán könnyen. Vannak mozgékonyabb gyerekek, és vannak olyanok is, akik pont nem rajonganak a sok mozgásért, jobban szeretnek helyben játszani, mesét nézni. Minden gyerek érdeklődési köre más és más. Van, aki nehezebben tanul, és van olyan gyerek is, akit kimondottan megriaszt a kötelező tanulás gondolata. Őket és minden gyermeket segíteni tudunk kisiskolásoknak szánt képességfejlesztő játékokkal.

Késességfejlesztő játékok kisiskolás gyerekeknek.

Áruházunkban megtalálja őket akár online, akár személyesen szeretné üzletünkben megvásárolni.

Testmozgás, koordináció fejlesztése

 Természetesen ezek a játékok alapvetően egészséges gyerekeknek ajánlottak, mozgásszervi probléma esetén szakember segítségét kell kérni minden esetben.

Nagyon hasznos játék a labda. Akár elkapós játék, akár foci, de csoportok esetében nagyon szórakoztató csapatos játékok is fejlesztik a gyerekek koordinációs mozgását.

A hullahopp karika remek móka, sok gyakorlást igényel. Közben edzi is a testet, fejleszti az egyensúlyérzéket, de azt is megtanulják a gyerekek, hogyan kell a csípőt körbe mozgatni. Ez nagyban fejleszti a koncentrációjukat is. A karikával rengeteg variációt kipróbálhatunk, például a karikával, vagy párosával a karikában futást. Kis gyakorlással akár hárman is futhatnak egyben.

Régi, egyszerű játék az ugrálókötél. Fejleszti az állóképességet, koordinációt, koncentrációt, és ugyanúgy variálható sokféle játékra, mint a karika.

 

Képességfejlesztő matematikai játékok kisiskolásoknak

Számos olyan készségfejlesztő játék vár a gyerekekre, mellyel észre sem veszik, hogy milyen sokat fejlődik a matematikai képességük, miközben még jól is szórakoznak. Ne sajnáljuk az ilyen hasznosan együtt eltöltött időt, mert nem csak a lurkók matematikai tudása mélyül, hanem szociálisan, érzelmileg is fejlődnek a közös játékok által. Kössük össze a “tantárgyakat”!

 

Matek-környezetismeret

A természetben járva gyűjthetünk és megismerhetünk terméseket, növényeket. A gesztenyével, makkal számolós játékokat is játszhatunk, elég nagyok, kemények, nem törnek és nem veszélyesek az egészségre.

Ezzel együtt a természet iránti érdeklődés is erősíthető azzal, hogy megtanítjuk a gyerekeknek, hogy mit szabad leszedni, megfogni és mit nem. Sok mérgező növény jelenthet veszélyt a nebulókra, jó, ha ezt időben meg is tanulják.

A leszedett termések, levelek, szabadon szedhető virágok felhasználásával képzőművészeti alkotásokat készíthetnek, ami fejleszti a képzeletet, kézügyességet, emlékezetet. Felidézhetik, elmesélhetik, hogy mi tetszett a kirándulásban, amivel a kommunikációs képességük fejlődik, ami az iskolás gyerekek számára is nagyon fontos.

 

Memória

A társasjátékok között is találunk sok hasznos játékot. Ilyen például a memóriakártyás játék, ahol a figurák helyét kell megjegyezni, és aztán megtalálni az azonos kártyákat.

A megfigyelőképességet fejlesztik a puzzle típusú játékok, melyeket nem csak iskolás korúaknak, hanem már egészen kicsi gyerekeknek is adhatunk. Kettő darabos képtől egészen több ezres darabszámig válogathatunk gyermekünk korának megfelelően.

Nehéz lenne felsorolni, mennyi lehetőség van játékos formában segíteni gyermekünk tanulásával kapcsolatos képességek fejlesztését. Válogassunk bátran a képességfejlesztő játékok közül, játsszunk sokat velük, mert játszva tanulni az egyik legjobb dolog a világon.