Élvezd a nyarat top társasjátékokkal

2019.08.05 10:00

Élvezd a nyarat top társasjátékokkal

Itt a nyár, általában ez az az időszak, amikor mindenki el szeretne menni a hétköznapi problémák elől egy kis szabadságra. Lehetőségek széles tárháza kínálkozik mindenki számára, és ez nem pénztárca függő, hiszen boldognak lenni épp úgy lehet szerény körülmények között, mint boldogtalannak dőzsölő gazdagságban. A legjobb kikapcsolódást pedig ezek a top társasjátékok nyújtják.

A társasjátékok

Se szeri se száma a különböző táblás, bábukkal lépegetős, kártyás, vicces trükkös, stb. játékoknak. Ráadásul ugyan vannak mindig trendi és új játékok, amik felkerülnek a társasjátékok toplistájára, de időről időre előkerülhetnek a régen elpakolt játékok is, mert rendszerint sok-sok emlékeket tudnak a jelenbe csempészni. 

 

Mikor jó társasozni?

Nagyjából bármikor, bár nyilván nem fogunk beülni egy szobába kirándulás helyett. A jó hír az, hogy ha nem kimondottan túrázni megyünk, csak épp piknikezni egyet a szabadba, akkor a többi holmi mellett egy dobozos játék is elférhet a kocsiban. 

Egy jó kis ebéd után pedig pihenés gyanánt jó móka játszani egyet a családdal vagy a barátokkal. 

Üres borongós délutánokon is jó ötlet előkapni egy társast, és versenyezni. A gyerekek esetében pedig kimondottan hasznos még a játékon túl is, hiszen sok-sok hasznos dolgot tanulhatnak meg általuk. 

A verseny hevében a gyerekek hajlamosak megsértődni, ha nem úgy alakul a játék menete, ahogyan ők azt elképzelték. Így hát ez jó kis lehetőség a szabályok betartásának megtanulására, vagy arra, hogy be tudják látni, nem nyerhetnek mindig ők maguk.  

 

Fesztáv, eredeti nevén Wingspan

Elsőnek íme a második a társasjátékokat felvonultató listán, mely felbolydította a világ társasjáték kedvelőinek lelkét. Zseniális játékot alkotott meg az amerikai egészségügyben dolgozó hobbi madármegfigyelő, Elizabeth Hargrave, aki ezen felül rajongója a társasjátékoknak.

170 fantasztikus madár kártyával, tojásokkal és madáretetőt formázó “dobópályával” lett ez a játék majdnem a legjobb. 

A hölgy célja az volt, hogy egy olyan játékot alkosson, mely valamilyen módon ismereteket ad, szórakoztat, és nem a szerencsén múlik. Kell hozzá a fifika, a memória, szükségünk lesz az elménk kihasználására, ha ezzel a játékkal akarunk játszani. 

Áruházunkban számos új, és hagyományos társasjáték kapható, mindenki talál kedvére valót játékot, ajándékot. 

 

Planet

Egy bolygó építése igazán izgalmas feladat, és ennek a társasjátéknak a segítségével most ki is lehet próbálni. Olyan planétát kell létrehozni, amely a legtöbb féle és számú állat számára képest otthont nyújtani. 

 

Top társasjátékok: Sherlock Holmes halott

A Victorian Masterminds nevű játékban biztosan. Így hát nagyszerű lehetőség adódik arra, hogy bűnözők legyünk. Speciális képességek, remek elmék, akciók. A játék célja a pontgyűjtés, és/vagy a bűnös lángelme építi meg rettenetes gépét, vagy a titkosszolgálat menti meg a helyzetet, amivel a játék aztán véget ér.