Válasszunk ügyességi játékokat gyermekeinknek!

2019.05.06 13:32

Válasszunk ügyességi játékokat gyermekeinknek!

Játszani minden korban öröm. A játékok rengeteg dologra tanítanak meg, képességeket, készségeket fejlesztenek. Szociálisan erősítik a társas kapcsolatot akkor is, ha egy ovis barátról van szó, akkor is, ha egy egész családról beszélünk, de igaz ez akkor is, ha egy nemzet színeiben játszik valaki. Válasszunk ügyességi játékokat gyermekeinknek és fejlesszünk képességeiket játékosan!

Sokféle játék létezik, van, ami megmozgat, van, ami elgondolkodtat, akad, amelyik komolyan tanít, lexikális tudást ad, és van olyan is, ami csak simán kikapcsol, megnevettet, elszórakoztat.

Egy éves kor alatt is találunk sok ügyességi játékot

A gyerekek szeretik a kihívásokat, így azokat a játékokat is, melyek fejlesztik ügyességüket. Már egészen pici gyerekeknek is találunk tologatós, bedobálós, tekerős játékokat, amelyek kézügyességet, koordinációs mozgást fejlesztenek. Közben pedig remek alkalom nyílik arra, hogy tanuljuk a színeket, formákat.

Már 6-8 hónapos korban, érdekes napról napra megfigyelni az apró ujjacskák mozgásának fejlődését, mert csemetéink lelkesen és megunhatatlanul játszanak ezekkel a játékokkal, és napról napra lesznek egyre ügyesebbek.

 

Ügyességi játék gyerekeknek 1 éves kor után

Ha megfigyeljük a gyerekeket az első lépések megtétele után, azt fogjuk látni, hogy imádnak valamit húzni maguk után. A kedvenc macit, babát, alvós plüsst, de minden mást is, amit csak lehet. Mutassuk meg nekik, hogy milyen vicces nem húzni, hanem tolni valamit, ami viszont sokkal több ügyességet kíván.

Áruházunkban megtalálja ezeket a játékokat, válasszon közülük kedve szerint, például a tologatós elefántot formákkal.

 

Az örökmozgó és fáradhatatlan ovisok

Ekkor jön el az igazi lehetőségek és csodák világa. Ebben a korban már csemetéink beszélnek, kommunikálnak, futnak, másznak, semmi sem lehet akadály.

Az ügyességi játékok szervesen hozzátartoznak a mindennapjaikhoz, de ha épp nem mi adunk a kezükbe hasonló eszközt, ők találnak maguknak akkor is. A homokozóban gombócot formálni vagy alagutat ásni épp olyan szórakoztató, mint ügyességi feladat. A különböző labdás játékok, akár egy gumilabdáról beszélünk, akár speciális feladat megoldására készült labdás eszköz, fejlesztik a gyerekek koordinációját, formaérzékét, gyorsaságát, és még sok-sok más képességet.

Nagyon hasznosak az asztalnál végezhető kreatív tevékenységek is, mint a gyurmázás, rajzolás, vágás, ragasztás, hajtogatás, stb. Napról napra ügyesebben oldanak meg ilyen feladatokat is. Hagyjuk kibontakozni őket, hogy az ügyesség és a fantázia kéz a kézben fejlődhessen.

Áruházunkban személyesen és online is vásárolhat ügyességi játékokat minden korosztály számára.

 

Nagyobb gyerekek kontra felnőttek, avagy legyünk ügyesebbek mi is

A kisiskolás vagy tinédzser gyerekek már elénk is komoly kihívást tudnak állítani, ha ügyességi játékokról van szó. Magam is kerültem már ilyen helyzetbe, és bizton állíthatom, tanulságos és mókás helyzetek születhetnek, ha kipróbáljuk magunkat a srácaink társaságában is.

A különböző ütős, labdás játékok, de az asztali, leginkább kézügyességet igénylő társasjátékok is okozhatnak kihívást mindkét korosztály számára, így hát játsszunk együtt, mert ügyesebbnek lenni nem kor kérdése.