A plüss játékok a valág nagy utazói

2019.09.04 10:30

A mai plüss és egyéb játékok már kifinomult anyagokból készülnek akkor is, ha az adott elem éppen fém, műanyag, textil, vagy bármi egyéb, nem is cél most felsorolni őket. Réges régen egy kisgyermek számára a természet anyagai adták a játékhoz az alapanyagokat úgy nyersen, ahogyan azok a maguk módján létrejöttek. 

A botok, termések, levelek, később ezek feldolgozott formái a lenvászon, megfaragott fajátékok, majd az öntöttvas katona voltak az igazi kincsek, és ilyen játékai inkább a gazdagabb családok csemetéinek jutottak csupán. A szegényebb gyerekek a csuti babával (kukoricaháncs), bot karddal és társaival játszhattak kedvükre.  

Alapvetően ezzel nincs is semmi baj, a korok változnak és a technológiák fejlődnek, és ma már a játékok is csúcsminőségű anyagokból készülnek. Persze nem mind, az úgynevezett olcsó termékekkel azért érdemes vigyázni, nehogy egészségkárosodás legyen a játék végeredménye.

Térjünk azonban vissza a nagy kedvencre, a plüss játékokra

Ezek a játékok a világ nagy utazói. Bármerre is megyünk, kisgyermeket plüss figurával a kezében biztosan fogunk látni. 

Áruházunkban ezért is fog nagyon sok kedves plüssfigurát találni, olyat is, ami régi idők letűnt meséinek figurái, de a legújabb kedvencek közül is sokan várnak polcainkon kicsi vagy épp nagyobbacska gazdáikra. 

Az én lányom sem kivétel, mint égen a csillag, annyi a plüss figura a szobájában. Mindet szereti. Pontosan tudja, melyiket mikor, kitől kapta, mi a neve, és folyamatosan változik az a szerencsés, aki a legfőbb állandó kedvenc mellett ágyba bújhat vele esténként. Ezeknek a figuráknak ezáltal lelkük van. 

A gyerkőcök komoly fantázia képeket fektetnek bele a történeteikbe, a játékaikba, fontos momentum, hogy este be legyen takarva a figura is, nehogy megfázzon, de aki épp a polcon ül, az tegye kényelmesen, mert holnap ő következik, és nehogy rosszul érezze magát addig is. 

Ezek komoly személyiségi, érzelmi, értelmi fejlődést adnak, támogassuk a játékok megszemélyesítésében kisgyermekünket. Idővel ezek úgyis elmaradnak, hiszen egyre okosabb, nagyobb, érettebb lesz a csemeténk, és egyéb komoly dolgok felé fordul majd az életben. 

 

Mire figyeljünk, ha ilyen játékot vásárolunk

Először is fontos a minőség, vagyis ez a legfontosabb. A szemek vagy egyéb rávarrt részek legyenek stabilak, húzgáljuk meg azokat, nézzük meg a csomagolást, hogy a gyártó kitér-e a biztonsági előírásokra.

Nem túl szerencsés, ha gyermekünk szájából kell kivadászni egy-egy maci szemet vagy egy leszakadt testrészt. 

Az sem jó, ha a mosáskor egy nagy szürke rém jön ki a mosógépből a kedvenc játék helyett. A minőségi plüss figurák jól moshatóak, nem veszítik el a színüket, formájukat, részeiket sem.

 

Válasszunk funkcionális játékokat

A plüss figurák között ma már egyre több interaktív játékot találunk. Ha megoldható, hogy az a kedves figura ne csak ölelgethető és hálótárs legyen, hanem játszó, beszélgető társaság is, aki képességeket képes fejleszteni játékos formában, hát válasszunk ilyet. 

Garantáltan hosszú távú lesz a siker, és csemeténk nem csak érzelmi töltést kap, hanem az agytekervényeit is be kell, hogy dobja a játékba, amit nem lehet elég korán elkezdeni, azt gondolom. Persze maximálisan élvezhető és játékos formában.

Ha további érdekességekről szeretne olvasni, keresse blogunkat, ahol rendszeresen új témával jelentkezünk.