Játékok francia kártyával a “bezárt” napokra

2020.04.06 09:54
Játékok francia kártyával a “bezárt” napokra

Játékok francia kártyával a “bezárt” napokra

 

Kinéznek az ablakon, és odakint zuhog az eső. Meleg kakaó és francia kártya az asztalon, hangos nevetések. Itt-ott felcsillan a szeretet mosolya is. Mit lehetne tenni egy ilyen napon, amikor az időjárás a bezártságra kényszerít minket? Nos, a kártyajátékok sosem okoznak csalódást ilyen helyzetben sem, ráadásul a gyermekek számára is hasznos tudást adhatnak át. Ismerkedjen meg tehát, a francia kártya játékok előnyével!

A francia kártya mítosza

A francia kártya eredete nem ismert pontosan, mivel Indiában, Kínában és Perzsiában is fellelhetőek voltak ezek a kártyajátékok. Európában pedig az 1377-es években jegyezték fel elsőként.

Ráth-Végh István kártyatörténeti könyve szerint, a kártyajáték feltalálása Gringonneur, egy 15. századbeli francia festő nevéhez köthető. Állítólag azért eszelte ki a figurákat és a színeket, hogy szórakoztassa VI. Károly francia királyt. Azonban a király köztudottan elmebeteg volt, így az, hogy az ő használatára készült a pakli, csupán történelmi mítosz. A király tényleg szeretett kártyázni, viszont a “kártya találmányért” csupán Gringonneurnek fizettek borsos összeget.

Néha nem is gondolnánk, milyen történetek lengik körbe egy-egy játék életútját. Ha kíváncsi még, milyen érdekességről mesélhet például gyermekének játék közben, akkor jó, ha tudja, hogy webáruházunk változatos kínálata segíthet ebben! Ne csak játsszon, tanítson is!

 

Játék az élet!

A francia kártya azért is sokoldalú, mert kevés olyan kártya van, amellyel ennyire sokféleképpen tudna játszani. Játszhatnak huszonegy, póker, römi, bridzs, kanaszta, pasziánsz vagy speed játékokat egyaránt, így garantáltan nem fog unalmasan telni egy délután sem! Nem is beszélve arról, hogy apránként, komoly taktikai lépésekre is megtaníthatja gyermekét.

Az 52 lapos kártyapakli ismertetőjele a sajátos szín és a magasság. A francia kártya mellett a magyar és az Uno kártyák is segítik a család kikapcsolódását, attól függően, melyikkel játszanának szívesebben. Webáruházunk színes kártyapaklijai között biztosan talál megfelelőt, s így nem kell tehetetlenül tölteniük egyetlen percet sem!

 

Egyéb társasjátékok

Ha már arra kényszerültek, hogy lefoglalják magukat, akkor nem hagyható ki a felsorolásból a társasjáték sem. Mindenki kedvence, az Activity játék például a móka és a nevetés elsődleges támogatója. Mutogasson, rajzoljon vagy írjon körül, a lényeg, hogy jól érezze magát! Mindent bele, és nyerjen a legjobb csapat! Ne feledje, a társasjátékok nemcsak szórakoztatóak, de fejlesztik a gyermekek logikai és stratégiai gondolkodását is.

Nincs olyan kényszerpihenő, amit ne lehetne érdekessé tenni, különösen, ha együtt vagyunk! Játékra fel!