Milyen játékok valók a 4 éveseknek?

2019.06.26 11:15

Milyen játékok valók a 4 éveseknek?

 

Amikor játékokat választunk egy 4 éves gyerkőc számára, érdemes kicsit átgondolni, mit is kell tudnia egy ilyen korú kisgyermeknek, mi való neki. Mindezt azért érdemes megtenni a vásárlás előtt, mert a játék akkor jó, ha nem untatja a csemeténket, de nem is túl nehéz számára, mert a lehetetlen feladatok nem előre mutatnak, hanem esetleg önbizalmat rombolnak, vagy érdektelenséget válthatnak ki. Egyik sem jó. 


Webáruházunkban sok-sok érdekes, hasznos játékot találhat akár ajándékba is.

Játékok 4 éveseknek

Fizikai fejlődés - játékos mozgásformák

A gyerekek ebben a korban már rengeteg mozgásformát biztonsággal, rutinosan tudnak végezni, ezért a sportszerek nagyon jó választások. Vehetünk nekik biciklit, rollert, labdát, ugrálókötelet, de egyéb labdás játékokat, korcsolyát vagy ugrálásra való eszközöket is, biztosan élvezni fogják a velük való játékokat. Ráadásul legtöbbjük a szabadba invitál, akár az egész családot is, így mindenkinek hasznos elfoglaltságot biztosít egy ilyen ajándék. 

 

Szociális fejlődés játékosan

Erre tökéletesen jók lehetnek a társasjátékok. A nevében is benne van, társas, tehát játék közben fejlődnek a szociális képességek is, meg kell tanulni a többiekkel kapcsolatot teremteni, és azt fenn is tartani. Az udvariasság, a türelem, a szabályok betartása, a becsületes játék, a másik tisztelete, és még sok más olyan viselkedési forma elsajátítása fontos ahhoz, hogy az életben is megállják majd a helyüket. A társasjátékok szórakoztató időtöltést ígérnek az egész családnak. 

 

Slime, csillámpor, papír, ragasztó, pálcika, gyöngy és ezer más kreatív apróság

A gyerekek imádnak kreatívkodni, még a fiúk is. Ez nem feltétlen “lányos” tevékenység, hiszen egy gyurmaszobor elkészítése, egy rajz vagy egy papírból ragasztott állatos kép örömet fog szerezni egy kisfiúnak is. 

Hasznos móka ez a kicsi kezeknek, a fantáziájuknak, miközben észrevétlen tanulnak a színekről, a számokról, a növényekről, állatokról, de gyakorlatilag bármiről, ami az ő korukban izgalmas lehet. Azután pedig jöhet a sikerélmény, amikor egy-egy kis mű megszületik, be lehet söpörni az elismeréseket a szülőktől, a nagyszülőktől.

 

Ne felejtsük el a könyveket sem

Szeretem a mai világ online és digitális lehetőségeit. Pörög velük az élet, minden információ azonnal az ember rendelkezésére áll. Azonban jó lenne, ha nem feledkeznénk meg a könyvekről, mert azoknak külön értékük van, és ezt megtanulni 4 éves korban kifejezetten jó lehet. 

Ebben a korban már nem kell attól tartani, hogy gyermekünk edzésre használja, és izomból tépkedi szét a lapokat. Az óvodás kor tökéletesen alkalmas arra, hogy türelmesen és érdeklődéssel olvasgassanak a gyerekek könyvet, akár mesekönyv, akár ismeretterjesztő könyvekről beszélünk. És ha találnak egy kedvencet, akár több százszor is a kezükbe fogják, forgatják olvassák újra és újra. 

Használjuk ki ezt az időszakot arra, hogy megszerettetjük velük a könyveket. Mutassuk meg a könyv illatát, hiszen ki ne ismerné azt az érzést, ami egy könyvesboltba lépve szinte mindenkit elvarázsol? A könyv érték, tudás, információ. 

 

A klasszikus 4 éveseknek való játékok: babák és autók

Természetesen ott vannak a klasszikus lányos és fiús játékok, a babák és az autók. Ezekkel igazán jól lehet papás-mamást, tűzoltóst, rendőröst, kamionost, nagymamás-nagypapást, szomszéd nénist, vagyis szerepeket, szakmákat, az életet eljátszani. Közben pedig nagyjából fejlődik minden. Értelem, érzelem, tudás. 

 

Áruházunk viszonteladók jelentkezését is várja, hogy ez a sok szép játék ne csak a mi polcainkról kerüljön a gyerekek birtokába. Várjuk szeretettel!