Gyűjthető figurák

Gyűjthető játékfigurák - játék vagy mánia?

Minden szülő ismeri az érzést, amikor a nagyobb bevásárlóközpontokban csemetéje a játékok közé szabadul. Azt már egész korán megtanulják gyermekeink, hogy a nagyobb dobozokban lévő játékokat a Mikulás vagy a húsvéti nyúl hozza, esetleg szülinapra, névnapra kérhető, de mi van az apróbb, gyűjthető figurákkal?

Nem kell elszabadulnia a pokolnak, elég  ha a dolgot okosan kezeljük, még akár mi magunk is játékos cinkossá válhatunk a kérdésben.

Egyre több olyan népszerű film vagy mesesorozat van, melynek szereplőiből apró figurák készülnek, s ezeknek segítségével a gyerekek újra és újra eljátszhatják kedvenc meséiket. Sőt, akár új történeteket kitalálva fejlődhet a fantáziájuk, s eközben finommotorikus mozgásuk is a bábuk, babák mozgatása közben.

A mesék és történetek felidézésével memóriájuk javul, érzelmi világuk kiszélesedik, s eközben tanúi lehetünk gyermekünk összetett érzelmi, értelmi fejlődésének.

Ezeket a játékokat, gyűjthető babákat, figurákat megtalálja a jatekajandekaruhaz.hu játékbolt, ajándék áruházban. Akár együtt is válogathat gyermekével, miközben ön tanulhatja meg melyik figura ki, melyik mesében szerepel, mi a neve, szerepe. Érdekes élmény hallgatni a lurkókat, miközben teljes átéléssel tudják elmesélni egy-egy karakter történetét, kalandjait.

Ne felejtse el, hogy ez sokban segíti a kicsik beszédfejlődését, emlékező képességét. Szánjunk időt arra, meghallgassuk őket. Nekik nem fontos a számla, az értekezlet, Julcsi néni a szomszédban, ráérnek még a felnőttek világában bolyongani. Hagyjuk meg nekik a lehetőségekhez képest a felhőtlen gyermeki világ csodáit, meséit, kalandjait. Legyenek hősök, tündérek, nyerjenek csatát, bukjanak el büszkén egy kedvenc figurájuk által.

Az egyik ilyen nagyon népszerű mese, talán ki lehet mondani hogy minden gyerek ismeri, a Mancs Őrjárat. A kedves kutyusok igen sok problémát oldanak meg, húzzák ki a rászorulót a bajból. Ezeknek a meséknek az eljátszása közben sok olyan dologról beszélgethetünk a gyerekekkel, amelyek hasznosak a mindennapjaikban.

Ha a vásárlás során sikerül olyan figurát vásárolni, amilyen már van, akkor jöhet egy újabb kaland, a cserebere. Mint régen a gyűjthető kártyák, albumokba való matricák, ezek is cserélhetőek. Ez megint lehet ok egy cserélős délután megszervezéséhez, ahol a gyerekek és a felnőttek is kikapcsolhatnak a mindennapi rohanásban.

Meséljünk arról, ha mi is gyűjtöttünk valamit gyerekkorunkban.

Érdekes lehet a gyerekeknek hallani arról, hogy a mi gyerekkorunkban miket gyűjtögettek a az óvodások, kisiskolások. Ezzel elmélyül a szülő-gyermek kapcsolat, hiszen ezek a múltbéli emlékek, élmények is hozzánk tartoznak, segítenek a gyerekeknek az összefüggéseket megérteni.


Keresse a gyűjthető figurákat online áruházunkban.

Nézet:
 
Sorrend: