Játékok francia kártyával a “bezárt” napokra

Játékok francia kártyával a “bezárt” napokra

 

Kinéznek az ablakon, és odakint zuhog az eső. Meleg kakaó és francia kártya az asztalon, hangos nevetések. Itt-ott felcsillan a szeretet mosolya is. Mit lehetne tenni egy ilyen napon, amikor az időjárás a bezártságra kényszerít minket? Nos, a kártyajátékok sosem okoznak csalódást ilyen helyzetben sem, ráadásul a gyermekek számára is hasznos tudást adhatnak át. Ismerkedjen meg tehát, a francia kártya játékok előnyével!

A homokozó játékok varázslata: miért jó, és mire figyeljünk?

A homokozó játékok varázslata: miért jó, és mire figyeljünk?

 

A homokozó játékok kisgyermekkorunk ártatlan örömei közé tartoznak, és nem véletlenül! Ebben a rövid bejegyzésben bemutatjuk, miért jó, ha a gyerekek homokoznak, melyek a legnépszerűbb homokozó játékok, és mire érdemes odafigyelni szülőként.

A tökéletes strandjátékok beszerzése: Tippek a szülőknek.

Kedves Szülők!

Nyári időben a strandolás gyakran az egyik legnépszerűbb családi program. A kellemes napsütés, a hűsítő víz és a homokos partok garantáltan jó hangulatot teremtenek.

A mai plüss és egyéb játékok már kifinomult anyagokból készülnek akkor is, ha az adott elem éppen fém, műanyag, textil, vagy bármi egyéb, nem is cél most felsorolni őket. Réges régen egy kisgyermek számára a természet anyagai adták a játékhoz az alapanyagokat úgy nyersen, ahogyan azok a maguk módján létrejöttek. 

A botok, termések, levelek, később ezek feldolgozott formái a lenvászon, megfaragott fajátékok, majd az öntöttvas katona voltak az igazi kincsek, és ilyen játékai inkább a gazdagabb családok csemetéinek jutottak csupán. A szegényebb gyerekek a csuti babával (kukoricaháncs), bot karddal és társaival játszhattak kedvükre.  

Alapvetően ezzel nincs is semmi baj, a korok változnak és a technológiák fejlődnek, és ma már a játékok is csúcsminőségű anyagokból készülnek. Persze nem mind, az úgynevezett olcsó termékekkel azért érdemes vigyázni, nehogy egészségkárosodás legyen a játék végeredménye.

A mai blog egy méltán népszerű játék történetével foglalkozik, ez pedig a Tell-kártya, vagy ismertebb nevén a magyar kártya, mellyel számtalan játék készült. Ezt a verziót 1836-ban egy pesti kártyafestő, Schneider József alkotta meg, és Magyarországon, valamint a német nyelvterületeken a leginkább ismert.

Talán a második legelterjedtebb típusa a kártyáknak, természetesen a francia kártya után. A történelem folyamán a kártya kinézete, a kártyaképek többször is megváltoztak. Ezen típus egyik jellegzetessége a négy évszak megjelenése, vagyis az évszak allegória. A másik fontos szimbólum a Tell mitológia szereplőinek megjelenése tükörképes formában. 

Áruházunkban természetesen megtalálhatóak ezek a kártyák, sok egyéb gyerekeknek készült kártyával együtt. Nézzünk meg egy két magyar kártyával játszható játékot.

Az egyik legősibb tevékenység a rajzolás. Történhet mókából, például rajzoló játékok segítségével vagy információ közlés céljából. Eszköze lehet egy fadarab és az út pora, vagy a legújabb mesterséges intelligenciával rendelkező szoftver, és közötte nagyjából bármi, ami nyomot hagy bárhová. Tudom, hogy ez kissé furcsán hangzik, de ha belegondol az ember, ez így van.

Az első barlangrajzokat 35 ezer évvel ezelőttire becsülik a tudósok, melyek a Timpuseng nevű barlangban találhatóak Indonéziában.

Egyetlen dolog nem változott azóta, hogy rajzolni bizony jó dolog. Segít az önkifejezésben, tanít, fejleszt, informál, de adott esetben megnyugtat, ellazít.

Élvezd a nyarat top társasjátékokkal

Itt a nyár, általában ez az az időszak, amikor mindenki el szeretne menni a hétköznapi problémák elől egy kis szabadságra. Lehetőségek széles tárháza kínálkozik mindenki számára, és ez nem pénztárca függő, hiszen boldognak lenni épp úgy lehet szerény körülmények között, mint boldogtalannak dőzsölő gazdagságban. A legjobb kikapcsolódást pedig ezek a top társasjátékok nyújtják.

2019 trendi ajándékai, vagy ilyen nincs is?

Jogos a kérdés, de talán egyszerűbb a válasz, mint gondolnánk. Trendek vannak ugyan, esküvői, ruházati, szépségipari, trendi lehet egy autó, de azt gondolom az ajándék nem igazán. Vagy mégis van olyan, hogy trendi ajándék? Derítsük ki.

 

Mit is jelent igazán a trendi szó?

Aktuálisan divatos, felkapott, menő. Egyfajta irányultság. Webáruházunkban igyekszünk ennek maximálisan meg is felelni.

Rajzoló játékok, az egyik legősibb tevékenység utódai 

 

Az egyik legősibb tevékenység a rajzolás. Történhet mókából, például rajzoló játékok segítségével vagy információ közlés céljából. Eszköze lehet egy fadarab és az út pora, vagy a legújabb mesterséges intelligenciával rendelkező szoftver, és közötte nagyjából bármi, ami nyomot hagy bárhová. Tudom, hogy ez kissé furcsán hangzik, de ha belegondol az ember, ez így van.

Interaktív állatok, kis kedvencek mindenkinek

Az interaktív állatok világában az elsők között volt a tamagotchi, vagyis egy hordozható virtuális kiskedvenc. 2010-ig 76 millió darab kelt el belőle világszerte. A Bandai nevű japán cég volt az, ami először piacra dobta, és nem is maradt el a várt siker. Ez a kulcstartó méretű kis játék egy LCD kijelzővel ellátott elektronikus szerkezet, mely “kikel a tojásból”, azután gondoskodni kell róla. Etetni, tisztán tartani, lefektetni aludni…

Mint minden, az interaktív játékok is egyre okosabbak, modernebbek. A mesterséges intelligencia világát éljük, robotok segítik az életünket, miért pont a játékok ne fejlődnének a technika által?

Repülős, autós játékok, mert vezetni jó

 

Gyerekkoromban sokszor álmodtam azt, hogy vezetek. Bármit, attól függően, hogy éppen mi volt a kedvenc járművem. Persze leginkább autót. Amíg a gyerekek kicsik, maradnak a kisautók, a transformers járművek, teherautók, képzeletbeli buszok székekből építve, vonatozás masinisztával az óvodában. Aztán amikor csemetéink elkezdenek a számítógépek iránt komolyabban érdeklődni, jönnek a szimulátoros, autóversenyzős, repülőt vezetős, tankozós játékok.

Toronyépítő játékok kicsiknek és nagyoknak

A toronyépítő játékokban sok minden rejtőzik, de talán leginkább az, hogy építeni jó. A gyerkőcök pedig építenek, amikor csak tehetik. A legjobb az, amikor erre valóban alkalmas a játék, mint a Lego, Duplo és ezek sok-sok variációval rendelkező testvérei esetében. 

Áruházunkban sokféle toronyépítő játékot és más hasonló építőkockát talál, hogy gyerkőcét meglephesse.

Milyen játékok valók a 4 éveseknek?

 

Amikor játékokat választunk egy 4 éves gyerkőc számára, érdemes kicsit átgondolni, mit is kell tudnia egy ilyen korú kisgyermeknek, mi való neki. Mindezt azért érdemes megtenni a vásárlás előtt, mert a játék akkor jó, ha nem untatja a csemeténket, de nem is túl nehéz számára, mert a lehetetlen feladatok nem előre mutatnak, hanem esetleg önbizalmat rombolnak, vagy érdektelenséget válthatnak ki. Egyik sem jó. 


Webáruházunkban sok-sok érdekes, hasznos játékot találhat akár ajándékba is.

Játékok 4 éveseknek

2019.06.19 10:46

Irány a strand: bébi úszógumi és játékok

A strandok már nyitva vannak, a nyár egyik közkedvelt elfoglaltsága a pancsolás, napfürdő, kiadós úszás a szabad ég alatt. Mielőtt azonban túl későn kapcsolna az ember, érdemes átnézni, milyen hasznos kellékek maradtak épen a tavalyi nyárból. A bébi úszógumi, vízipisztoly, szalmakalap mind-mind fontos eszköze a nyaralásnak, még ha egynapos kiruccanásról van is szó, de ne az utolsó pillanatban vegye észre, ha valami már nem funkcionál, kiszakadt, tönkrement.

Rajzoljunk az aszfaltra házilag készített krétával, így dupla az alkotás öröme

 

A rajzolás ősi tevékenység. Nem osztja meg nyelvtudás, életkor, de még a rajztudás sem, hiszen egyvonalas rajzzal is lehet információt közölni. Ha pedig nem szükségből, csak szórakozásból rajzolunk, már a rajztehetség sem számít. Főleg nem a gyerekeknél. Nem véletlen hogy a pszichológia tudománya is nagy figyelmet szentel ennek a tevékenységnek. Ha pedig fel akarjuk turbózni az egyszerű ceruza-asztal-papír kombinációt, rajzoljunk például az aszfaltra házilag készített krétával.

Ajándék ötletek a legjobb barátnőnek

 

Az ajándékozás egy igazán hálás és kellemes feladat, már ha egyáltalán feladatnak nevezhető. Azt mondják, öröm adni és kapni, de talán adni izgalmasabb dolog. Főleg akkor, ha az illető az ember legjobb barátnője. Éppen ezért összegyűjtöttünk néhány tökéletes ajándék ötletet, amit érdemes lehet barátnőknek adni.

Hatalmas különbség van barátság és barátság között, de a legjobb barátnő az egy teljesen más kategória. Ráadásul badarság azt gondolni, hogy csak egy nőnek lehet legjobb barátnője, mert ez sem feltétlen van így. Belátom, hogy ritkábban esik ez meg férfiak esetében, de azért előfordul.

Ajándékot adni a legjobb barátnőnek, a legkellemesebb érzés.

Válasszunk ügyességi játékokat gyermekeinknek!

Játszani minden korban öröm. A játékok rengeteg dologra tanítanak meg, képességeket, készségeket fejlesztenek. Szociálisan erősítik a társas kapcsolatot akkor is, ha egy ovis barátról van szó, akkor is, ha egy egész családról beszélünk, de igaz ez akkor is, ha egy nemzet színeiben játszik valaki. Válasszunk ügyességi játékokat gyermekeinknek és fejlesszünk képességeiket játékosan!

Sokféle játék létezik, van, ami megmozgat, van, ami elgondolkodtat, akad, amelyik komolyan tanít, lexikális tudást ad, és van olyan is, ami csak simán kikapcsol, megnevettet, elszórakoztat.

Képességfejlesztő játékok kisiskolásoknak

 Nem mindenki tanul egyformán könnyen. Vannak mozgékonyabb gyerekek, és vannak olyanok is, akik pont nem rajonganak a sok mozgásért, jobban szeretnek helyben játszani, mesét nézni. Minden gyerek érdeklődési köre más és más. Van, aki nehezebben tanul, és van olyan gyerek is, akit kimondottan megriaszt a kötelező tanulás gondolata. Őket és minden gyermeket segíteni tudunk kisiskolásoknak szánt képességfejlesztő játékokkal.

Késességfejlesztő játékok kisiskolás gyerekeknek.

Áruházunkban megtalálja őket akár online, akár személyesen szeretné üzletünkben megvásárolni.

Kreatív ajándék ötletek férfiaknak

Férfiak megajándékozása esetében létezik néhány sztereotípia, mely egyes férfiaknál remekül felhasználható, másoknál viszont kéretik meg sem próbálni! Nézzük át, melyek az általános ajándékok, és milyen kreatív ajándék ötleteknek örülnek a férfiak.

Kreatív ájándék ötletek férfiaknak